بررسی ۱۰+ نوع کلاهبرداری ارزهای دیجیتال و روش‌ تشخیص آن✔

هرجایی که پای پول در میان باشد، باید منتظر پیدا شدن سر و کله کلاهبرداران باشیم و دنیای ارزهای دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نیست.

نمونه های کلاهبرداری ارز دیجیتال و حملات هکری در دنیا کم نیست. به عنوان یک نمونه، پس از یک حمله سایبری در فوریه 2022 پلتفرم صرافی Wormhole چیزی در حدود 320 میلیون دلار از دست داد. این بزرگترین کلاهبرداری ارز دیجیتال در سال 2022 بوده است. بر مبنای گزارشی که کمیسیون تجارت فدرال منتشر کرده است، کلاهبرداران ارزهای دیجیتال از سال 2021 تا به اکنون چیزی بالغ بر 1 میلیارد دلار سرقت موفق داشته اند.

آیا ارز دیجیتال کلاهبرداری است؟ ارزهای دیجیتال در فضای نت و در کیف پول های دیجیتال ذخیره می شوند. مالک این ارزها می تواند با انتقال آنها به حساب های بانکی، ارزهای دیجیتال را به پول نقد تبدیل کند. برای معامله کریپتو شما به شبکه بلاک چین نیاز دارید و موسسات مالی (مانند بانک ها) در انتقال آنها نقشی ندارند. بدین ترتیب، زمانی که کریپتوها مورد سرقت قرار می گیرند، ردیابی سارقین دشوارتر است.

اگرچه مبادله ارزهای دیجیتال یک روند جدید در دنیای معاملات است، اما کلاهبرداری ارزهای دیجیتال هنوز بر اساس روش های سنتی انجام می شود. ما در ادامه برخی از روش های رایج کلاهبرداری ارزهای دیجیتال را بررسی خواهیم کرد با این امید که بتوانیم به تامین امنیت دارایی شما کمک کنیم.

بررسی ۱۰ نوع کلاهبرداری ارزهای دیجیتال در دنیا

کلاهبرداری ارز دیجیتال

۱- طرح های سرمایه گذاری بیت کوین

در طرح های سرمایه گذاری بیت کوین، کلاهبرداران معمولا ادعا می کنند که مدیران سرمایه گذاری هستند که مایلند به شما در افزایش سرمایه تان کمک کنند. به عنوان بخشی از این طرح کلاهبرداری، مدیر سرمایه گذاری ادعا می کند که از طریق سرمایه گذاری در کریپتو، میلیون ها دلار درآمد کسب کرده است و حاضر است به قربانیان خود کمک کند تا آنها نیز در این مسیر قدم بگذارند.

در ابتدا، کلاهبردار از شما یک هزینه اولیه دریافت می کند. سپس به جای استفاده از این پول در سرمایه گذاری ها، آن را هزینه می کند. آنها ممکن است حتی اطلاعات شخصی شما را نیز درخواست کنند و ادعا کنند آن را برای انتقال درآمد کسب شده نیاز دارند. بدین ترتیب، با دسترسی به اطلاعات شخصی شما، می توانند سایر دارایی های شما را نیز سرقت کنند.

یک شیوه دیگر کلاهبرداری، استفاده از هویت افراد بسیار مشهور است. در این روش، کلاهبرداران تصاویر واقعی را در کنار اکانت های جعلی قرار می دهند تا این گونه به نظر برسد که افراد مشهور، اقدام به تبلیغ کرده اند. در چنین شرایطی این گونه به نظر می‌رسد که گویی فرد مشهور در حال بدست آوردن سود مالی زیادی از طریق سرمایه‌گذاری است. استفاده از نام های شرکت های معتبر، مانند ABC، CBS و لوگوی حرفه‌ای سایر برندهای شناخته شده در این شکل از کلاهبرداری بسیار رایج است.

۲- کلاهبرداری ارز دیجیتال: قالیچه کش‌ها!


قالیچه کش – در لغت به معنای کشیدن قالیچه از زیر پای یک نفر– شکلی از کلاهبرداری ارز دیجیتال است که در طی آن، سرمایه گذاران یک پروژه مالی غیر متمرکز و نسبتا کمتر شناخته شده، با تبدیل نقدینگی و پلمپ آن، فرار می کنند. در این شیوه از کلاهبرداری، شما پس از خرید بیت کوین (یا هر رمز ارز دیگری) امکان فروش آن را ندارید و در اصطلاح، دارایی شما پلمپ می شود. به بیان دیگر، شما دارایی خود را صرف خرید ارز دیجیتال یا حتی بیت کوینی می کنید که به واسطه رمزنگاری هایش، امکان فروشش را ندارید.

بیشتر بخوانید
ChatGPT چیست؟ یک متخصص به تمام پرسش های شما پاسخ می دهد!

یکی از محبوب ترین و رایج ترین شکل های کلاهبرداری قالیچه کش، Squid سکه نام داشت. این نامگذاری بر اساس یک سریال معروف از شبکه نتفلیکس با نام Squid games انتخاب شده بود. در این روش از کلاهبرداری، از مردم خواسته می شد برای کسب ارزهای دیجیتال با یکدیگر بازی کنند. مردم برای آنکه بتوانند در این بازی ها شرکت کنند، مجبور به خرید توکن بودند.

کلاهبرداران به این افراد وعده می دادند که در خلال بازی توکن های بیشتری دریافت خواهند کرد و در نهایت می توانند آنها را به ارزهای دیجیتال تبدیل کنند. ارزش توکن این بازی از 1 سنت در روز اول خیلی سریع به 90 دلار افزایش یافت. پس از مدتی، معاملات متوقف و پول ها ناپدید شدند.

افراد امکان فروش توکن خود را نداشتند و دارایی شان از بین رفته بود. این در حالی است که کلاهبرداران توانسته بودند حدود 3 میلیون دلار درآمد کسب کنند. کلاهبرداری با تکنیک قالیچه کش در حوزه معامله NFT ها نیز بسیار رایج است.

۳- کلاهبرداری های عاشقانه:

حتی برنامه های پرطرفدار دوستیابی (مانند Tinder) نیز با کلاهبرداری ارز دیجیتال غریبه نیستند! کلاهبرداری هایی که در این پلتفرمها صورت می گیرد، معمولا روابط راه دور و تماما آنلاین را هدف قرار می دهند. شما با ورود به برنامه دوستیابی با فردی در یک جای دیگر آشنا می شوید. این فرد می تواند اطلاعات کاملا غلطی از خود به شما ارائه دهد و در عین با چرب زبانی تلاش می کند تا اعتماد شما را جلب کند.

به مرور زمان، شما وارد یک رابطه راه دور کاملا آنلاین می شوید. بعد از مدتی طرف مقابل شما را مجاب می کند تا اندکی پول در قالب ارز دیجیتال به عنوان قرض به او بدهید. بدیهی است که پس از دریافت ارز دیجیتال، عاشق و دلباخته شما ناپدید می شود.

۴- کلاهبرداری ارز دیجیتال و فیشینگ

کلاهبرداری ارزهای دیجیتالفیشینگ در مقایسه با سایر تکنیک های کلاهبرداری قدمت بیشتری دارد اما همچنان محبوب است. کلاهبرداران در این تکنیک ایمیل هایی با لینک های مخرب و یا لینک های ارجاع به یک وب سایت جعلی را برای شما ارسال می کنند تا اطلاعات شخصی شما، مانند اطلاعات کلید های کیف پول های ارزهای دیجیتال را از شما بدزدند. در دنیای ارزهای دیجیتال، کاربران تنها یک کلید خصوصی انحصاری برای کیف پول دیجیتال خود دارند که کاربرد بسیار زیادی دارد.

بدین ترتیب، دزدیده شدن آن می تواند بسیار مشکل ساز شود. هر کیف پول تنها یک کلید منحصر به فرد دارد که امکان تعویض آن، بدون تعویض کامل کیف پول وجود ندارد. برای آنکه از این شکل از کلاهبرداری مصون باشید، هرگز اطلاعات شخصی مربوط به کلید های خصوصی را در لینک هایی که از طریق ایمیل دریافت می کنید، وارد نکنید. همیشه سعی کنید مستقیما به وب سایت ها وارد شوید و امنیت درگاه های اینترنتی را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید
تمام سهام های جهان در تریدینگ ویو
سعی برای فیشینگ با ساخت وب‌سایتی با ظاهر مشابه با کیف پول myetherwallet؛ به کارکتر «t» توجه نمایید.

۵- هکرها در مکان های عمومی:

اگر در یک مکان عمومی و یا از طریق یک wifi عمومی به سایت های ارز دیجیتال و حساب ارز دیجیتال خود وارد شوید، راه را برای دسترسی کلاهبرداران به اطلاعات خصوصی و حساس و همچنین سرقت آنها، هموار کرده‌اید. کلاهبرداران می توانند اطلاعات ارسال شده از طریق شبکه های عمومی، از جمله رمز عبور، کلید های مربوط به کیف پول های ارزهای دیجیتال و اطلاعات حساب بانکی شما را به راحتی رهگیری کنند.

این کار به راحتی با رهگیری سیگنال های Wifi امکان پذیر است. بهترین راه برای جلوگیری از بروز چنین حملاتی، مسدود کردن دسترسی هکرها با استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی یا وی.پی.ان است. وی.پی.ان‌ها می توانند تمام اطلاعات در حال انتقال را رمزنگاری کنند و بدین ترتیب، دست سارقان را از ارزهای دیجیتال شما، کوتاه نمایند.

۶- کلاهبرداری از طریق وعده اعطای ارز دیجیتال در رسانه های اجتماعی

آیا ارز دیجیتال کلاهبرداری استدر رسانه های اجتماعی پست های تقلبی بسیار زیادی وجود دارند که با وعده اهدای هدیه های باورنکردنی، از جمله بیت کوین، اقدام به کلاهبرداری می کنند. برخی از این کلاهبرداری ها از طریق ایجاد یک حساب کاربری جعلی برای افراد مشهور و وعده اهدای این جوایز، تلاش در جلب اعتماد افراد دارند.

پس از آنکه شما بر روی لینک هدیه کلیک می کنید، خیلی زود به یک وب سایت تقلبی منتقل می شوید که از شما می خواهید برای دریافت بیت کوین و یا شرکت در مسابقه، مبلغی را از حساب خود پرداخت کنید. معمولا کلاهبرداران از این توجیه استفاده می کنند که این پرداخت برای اثبات قانونی بودن حساب شماست. در بهترین حالت، شما مبلغ پرداخت شده را از دست خواهید داد. کلاهبرداران از این طریق می توانند همچنین اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرند.

۷- کلاهبرداری ارز دیجیتال: ترفند پانزی

بزرگترین کلاهبرداری ارز دیجیتالترفند پانزی یک شکل قدیمی از کلاهبرداری ارز دیجیتال است که به صورت هرمی عمل می کند. در این ترفند سود سرمایه گذاران قدیمی از سپرده های سرمایه گذاران جدید تامین می شود. برای جذب سرمایه گذاران جدید، کلاهبرداران وعده اهدای بیت کوین را به کاربران می دهند. در این شکل از کلاهبرداری، شما به عنوان سرمایه گذار جدید مبلغی پول را با خیال دریافت سود، سپرده می کنید.

این در حالی است که سپرده شما سود سرمایه گذاران قبلی است و شما باید برای دریافت سود، افراد جدیدی را به هرم دعوت کنید. اصلی ترین مشخصه ترفند پانزی ارائه وعده های سود کلان با ریسک کم است. این نوع از سرمایه گذاری ها بسیار خطرناک هستند و هیچ تضمینی در خصوص امنیت سپرده شما وجود ندارد.

۸- صرافی های جعلی ارزهای دیجیتال

در این شکل از کلاهبرداری ارز دیجیتال، کلاهبرداران در قالب نمایندگان و یا دارندگان صرافی های ارز دیجیتال و با وعده معامله های کلان ارزهای دیجیتال و حتی دریافت بیت کوین اضافه، کاربران را گول می زنند. در واقعیت، هیچ گونه صرافی قانونی وجود ندارد و کاربران تنها پس از سپرده گذاری و از بین رفتن آن، متوجه جعلی بودن صرافی می شوند.

برای جلوگیری از سوءاستفاده های صرافی های نا آشنا، بهتر است معامله ارزهای دیجیتال را تنها در بستر صرافی های ارزدیجیتال شناخته شده، مانند Coinbase (ثبت نام در صرافی coinbase)،بایننس (وریفای بایننسCrypto.com و Cash App انجام دهید. قبل از وارد کردن اطلاعات شخصی خود، کمی در خصوص پلتفرم انتخابی تحقیق کنید و سایت ها را در خصوص امن بودن درگاه های پرداخت و قانونی بودن فعالیت آن، بررسی کنید.

بیشتر بخوانید
آموزش ضبط مکالمه با گوگل ویس در ۶ قدم (+عکس)

۹- کلاهبرداری ارزهای دیجیتال: پیشنهادهای استخدامی

یک شیوه دیگر از کلاهبرداری ارز دیجیتال، تبلیغ موقعیت های شغلی جعلی و استفاده از اطلاعات کارجویان برای دزدیدن ارزهای دیجیتال و اطلاعات حساب کاربری شان است. در این شکل از کلاهبرداری شما برای یک کار درخواست می دهید و کارفرما برای آموزش جزئیات کار، از شما مبلغی پول به شکل رمز ارز درخواست می کند. بدیهی است که کار و کارفرما هر دو جعلی هستند و پس از پرداخت رمز ارز، ناپدید خواهند شد.

استخدام نیرو به صورت دورکاری نیز از این شکل از کلاهبرداری مصون نمانده است. به عنوان مثال، فریلنسرهای کره شمالی در زمینه IT تلاش دارند تا تمام فرصت های شغلی دورکاری را از طریق جعل رزومه های کاری چشمگیر و ادعای آمریکایی بودن، قبضه کنند.

وزارت خزانه داری ایالات متحده در خصوص این شکل از کلاهبرداری فریلنسرهای کره شمالی که اغلب شرکت های ارز دیجیتال را هدف قرار می دهد، هشدار داده است. فریلنسرهای کره شمالی به دنبال پروژه هایی هستند که با ارزهای مجازی و یا رمز ارزها مرتبط هستند. پس از نفوذ به سیستم و دریافت اطلاعات لازم، این شرکت ها و پروژه ها را به نفع جمهوری خلق کره، هک می کنند. این افراد همچنین از دانش خود برای دستیابی به اطلاعات و حملات سایبری مخرب نیز استفاده می کنند.

۱۰- کلاهبرداری ارز دیجیتال: ایپی تحت نظارت

استفاده از ایپی‌های تحت نظارت و غیراستاندارد می‌تواند باعث رصد عملکرد شما و نهایتا به دست اوردن دیتای مهم ولت یا اکانت شما در صرافی توسط هکرها شود. بنابراین از استفاده از ایپی‌های غیراستاندارد خودداری نموده و از ایپی مناسب تریدِ ایمن برای فعالیت استفاده نمایید.

چگونه می توان از بیت کوین و ارز دیجیتال محافظت کرد؟

راه های مختلفی برای محافظت از دارایی و سرمایه شما در برابر کلاهبرداری ارز دیجیتال وجود دارد. در ادامه برخی از رایج ترین اما مهم ترین زنگ خطرها که می توانند شما را حملات هکری یا سرقت های آنلاین محافظت کنند را مرور خواهیم کرد:

  • وعده سودهای کلان یا دو برابر سرمایه گذاری.
  • قبول پرداخت تنها به شکل ارز دیجیتال
  • قراردادها و تعهدات
  • غلط املایی و اشتباهات گرامری در ایمیل ها، پست های رسانه های اجتماعی و موارد مشابه
  • تاکتیک های مرتبط با اخاذی یا باج گیری.
  • وعده پول رایگان.
  • اینفلوئنسرهای جعلی یا تأییدیه‌های افراد مشهور که معقول به نظر نمی رسند
  • عدم ارائه اطلاعات یا ارائه اطلاعات ناقص در خصوص نقل و انتقال پول و شیوه سرمایه گذاری.
  • داشتن چندین تراکنش در یک روز.

شما می توانید از طریق روش های مختلف، کیف پول های دیجیتال خود را از هکرها و کلاهبرداران ارز مجازی محافظت کنید. به عنوان مثال داشتن یک پسورد قوی، استفاده از اتصالات اینترنتی ایمن و یا شبکه وی.پی.ان و همچنین انتخاب فضاهای امن برای ذخیره سازی ارز از جمله مواردی هستند که می توانند به شما بسیار کمک کنند. به طور کلی دو نوع کیف پول ارز دیجیتال وجود دارد: کیف پول دیجیتال و کیف پول سخت افزار.

کیف پول های دیجیتال به شبکه متصل هستند و احتمال هک شدن آن ها بسیار بالاست. در مقابل، کیف پول های سخت افزاری وجود دارند که اطلاعات را به صورت آفلاین ذخیره می کنند و شما می توانید ارزهای دیجیتال و کلید های خود را در آن نگهداری کنید. توجه داشته باشید که ارزهای دیجیتال توسط شرکت بیمه سپرده های فدرال بیمه نشده است. بنابراین باید در حفظ و نگهداری آن و همچنین کیف پول ها و کلیدهایشان، کوشا باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید