نسبت های فیبوناچی در تریدینگ ویو

نسبت های فیبوناچی در تریدینگ ویو +15مثال تصویری

 
یکی از جالب ترین شاخه های تحلیل تکنیکال نسبت های فیبوناچی است. منطق اساسی در روش فیبوناچی این است که ساختار ریاضی که در نظم طبیعت دیده می شود در بازارهای مالی نیز معتبر است. برای درک بهتر این ساختار ریاضی، اجازه دهید ابتدا به لئوناردو فیبوناچی و اعداد فیبوناچی نگاه کنیم:
لئوناردو فیبوناچی، در سال 1170 در پیزا، ایتالیا به دنیا آمد. او دوران کودکی خود را به دلیل وظایف گمرکی پدرش در شمال آفریقا گذراند. او ریاضیات را در جهان اسلام خواند که در ریاضیات آن زمان از اروپا بسیار پیشرفته تر بود.
در سال 1200 به پیزا بازگشت. او در پیزا اثر معروف خود “Liber Abaci” به معنای “کتاب محاسبه” را نوشت. این کار ریاضیدانان غربی را به کشف اعداد عربی و اعداد اعشاری سوق داد.
فیبوناچی با مطالعات خود با هدف آشکار ساختن ساختار ریاضی طبیعت، پیشگام تحولاتی بود که می‌توان آن را انقلابی در دنیای علم و هنر در دوران پس از مرگ دانست.

اعداد فیبوناچی

برای تمام نظریه هایی که فیبوناچی مطرح کرده است، دنباله اعداد سنگ بنا است. اولین عدد در دنباله 0 است. در دنباله اعداد، اعداد با جمع کردن عدد قبلی به دست می آیند:
0+1=1, 1+1=2, 1+2=3, 3+2=5…
دنباله عددی فیبوناچی که پس از محاسبه به دست می آید به صورت زیر است:
 

دنباله فیبوناچی ویژگی های جالبی دارد:

 
در دنباله هر عدد چهارم را می توان بر 2، هر عدد پنجم را بر 5 و هر عدد هشتم را بر 8 تقسیم کرد.
با ضرب هر عدد در دنباله اعداد فیبوناچی در 1618 (نسبت طلایی) عدد بعدی تقریباً به دست می آید. با افزایش اعداد، نرخ تقریب افزایش می یابد.
0.618 برابر تعداد هر عدد داده شده تقریباً عدد قبلی را می دهد. با افزایش تعداد، نسبت رویکرد افزایش می یابد.
2618 برابر هر عددی، دو ردیف عدد بعدی را می دهد.
0.382 برابر هر عددی، دو ردیف عدد قبلی را می دهد.
به جز 1 و 2، همه اعداد فیبوناچی ضربدر چهار به اضافه یک عدد فیبوناچی دیگر، عدد فیبوناچی دیگری را به دست می دهند:
3 x 4 = 12 + 1 = 13، 5 x 4 = 20 + 1 = 21، 8 x 4 = 32 + 2 = 34…

نسبت طلایی

نسبت طلایی نسبت خاصی است که در شکل و ساختار بسیاری از موجودات زنده و بی جان در طبیعت یافت می شود. می توان نسبت طلایی را همراه با دنباله اعداد فیبوناچی مشاهده کرد.
نسبت طلایی که در مصر باستان و تمدن یونان شناخته شده بود توسط فیبوناچی وارد ادبیات ریاضی شد. این نسبت توسط بسیاری از هنرمندان و دانشمندان به ویژه لئوناردو داوینچی استفاده شد.
یوهانس کپلر، ستاره شناس مشهور آلمانی، اهمیت نسبت طلایی را به شرح زیر برجسته می کند:
هندسه دو گنج بزرگ دارد. یکی قضیه فیتاگوراس است. دیگری، تقسیم یک خط به نسبت شدید و متوسط. اولین مورد را می‌توان با اندازه‌گیری طلا مقایسه کرد. دومی ممکن است جواهری گرانبها را نام ببریم.» – یوهانس کپلر
نسبت طلایی یک عدد غیر منطقی است. در سیستم اعشاری به صورت 1.618033988749894 نوشته می شود … اما در محاسبات به عنوان 1.6180 پذیرفته می شود.
 
در دنباله های اعداد فیبوناچی، رابطه بین ضریب 0.618 حاصل از تقسیم عدد کوچک به عدد بزرگ و عدد 1618 حاصل از تقسیم عدد بزرگ بر عدد کوچک، نسبت های فیبوناچی را نشان می دهد:
0,618÷1,618 = 0,382
1÷1,618 = 0,618
0,618 x 1,618 = 1
1 × 1618 = 1618
1,618 x 1,618 = 2,618
2,618 x 1,618 = 4,236
4,236 x 1,618 = 6,853
 

نسبت های فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

نسبت های 0.382، 0.500 و 0.618 اغلب در تحلیل تکنیکال استفاده می شود. از این نسبت ها در حرکات افزایش و اصلاح استفاده می شود.
روش های نسبت فیبوناچی عمدتا برای تعیین حمایت و مقاومت میان مدت و بلند مدت استفاده می شود. با این حال، برای تعیین حمایت و مقاومت حرکات کوتاه مدت نیز استفاده می شود.

سه روش برای استفاده از نسبت های فیبوناچی در تحلیل تکنیکال وجود دارد:

سطوح بازیابی فیبوناچی [متداول ترین]
مناطق زمانی فیبوناچی
طرفداران فیبوناچی

1. سطوح بازیابی فیبوناچی

بازنگری فیبوناچی رایج ترین روش مورد استفاده در تحلیل تکنیکال است. در این روش تحلیل، سطوح حمایت و مقاومت فیبوناچی با کمک خط ترسیم شده از پایین روند به سطح پیک به دست می آید.
اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو
 
این روش که سیگنال خرید و فروش مستقل تولید نمی کند، به ویژه در تعیین حمایت و مقاومت میان مدت و بلندمدت موفق است. این روش برای کوتاه مدت نیز قابل استفاده است. با این حال، میزان موفقیت کمی کمتر از میان مدت و بلند مدت است.
منطق اصلی این روش این است که تفاوت بین پایین و اوج در روندها و تقسیم فاصله عمودی بر نسبت های فیبوناچی کلیدی 23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 100٪ است. پس از شناسایی این سطوح، خطوط افقی ترسیم شده و برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت احتمالی استفاده می شود.

سطوح و معانی بازگردانی فیبوناچی در تریدینگ ویو

 
فیبوناچی در تریدینگ ویو
 
فیبوناچی در تریدینگ ویو
 

چگونه فیبوناچی را در تریدینگ ویو رسم کنیم؟

  • روی نوسان پایین و بالا حرکت کنید
  • از نقطه پایین قابل توجهی بکشید
  • آن را به سمت نقطه اوج مهم بعدی بکشید
  • ابزار را به سمت راست بکشید تا عمل قیمت انجام شود

موج صعودی

 
 
برای ترسیم Fibonnacci Retracement در موج صعودی، باید از پایین به بالا رسم کنید. همانطور که نمودار بالا را مشاهده می کنید، پایین ترین قیمت قابل توجه 9850 دلار، بالاترین قابل توجه 12070 دلار است.
قیمت از سطح 0.50 جهش کرد که سطح جهش پولبک متوسط است. پس از جهش، قیمت به سطح گسترش اول -0.27 رسید.
نکته: اگر در تلاش برای یافتن نوسان بالا و پایین هستید، می توانید از نشانگر PivotsHL استفاده کنید.

موج نزولی

 
 
 
برای رسم Fibonnacci Retracement در موج نزولی، باید از بالا به پایین بکشید. همانطور که نمودار بالا را مشاهده می کنید، پایین ترین قیمت قابل توجه 9850 دلار، بالاترین قابل توجه 12070 دلار است.
قیمت از سطح 0.382 که سطح اصلاحی پالبک سریع و تهاجمی است رد شد. پس از رد، قیمت به سطوح گسترش -0.27-، -0.618 رسید. این یک مثال کامل از روند نزولی قوی است.
نکته: اگر در تلاش برای یافتن نوسان بالا و پایین هستید، می توانید از نشانگر PivotsHL استفاده کنید.
به یاد داشته باشید: بازار می تواند با سرعت بسیار بالایی بالا و پایین شود. همیشه سطوح حمایت و مقاومت خود را ترسیم کنید.

2. فیبوناچی زمانی

قیمت تنها متغیر در تحلیل تکنیکال نیست. متغیر زمان نیز موضوع مهمی برای بررسی است. به همین دلیل از تئوری های فیبوناچی در حرکات قیمت و همچنین در بازه های زمانی استفاده می شود.
فواصل فیبوناچی زمانی در تریدینگ ویو شامل خطوط عمودی است که از پایین یا بالا با کمک اعداد فیبوناچی ترسیم شده اند.
در مرحله ترسیم، پایین یا اوج به عنوان 0 پذیرفته می شود. سپس خطوط بازه های زمانی ایجاد شده با استفاده از اعداد فیبوناچی بر روی نمودار قیمت قرار می گیرند.
با توجه به منطق پایه ای که در استفاده از اعداد فیبوناچی در این روش استفاده می شود، هر عدد در اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو نشان دهنده تعداد روزها در بازه زمانی است.
فیبوناچی اول شماره 1 یک بازه زمانی یک روزه، فیبوناچی دوم عدد 2، یک بازه زمانی دو روزه و پنجمین فیبوناچی عدد 8 که نشان دهنده بازه زمانی هشت روزه است: 5، 8، 13، 21 و 34 روز برای رسیدن به دوره کشیده شده است. همچنین شما با تهیه اکانت یکساله تریدینگ ویو به تمام این ابزار به صورت نا محدود دسترسی خواهید داشت.
طبق منطق اولیه این روش در هر بازه زمانی حرکات مهمی رخ می دهد. فواصل زمانی فیبوناچی، سیگنال خرید یا فروش نمی دهد و عمدتاً برای تعیین مدت زمان نوسانات استفاده می شود.
فیبوناچی در تریدینگ ویو
فیبوناچی در تریدینگ ویو
 

3. طرفداران فیبوناچی

نسبت های فیبوناچی در تریدینگ ویو را می توان در طرفداران فیبوناچی مشاهده کرد. مانند سایر روش های تحلیل فیبوناچی، فن های فیبوناچی ابتدا یک خط مرجع بین پایین و قله ترسیم می کنند.
با این حال، خط مرجع ترسیم شده در این روش باید به اوج روند میانی کشیده شود.اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو
 
طرفدار های فیبوناچی در تریدینگ ویو برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت قابل توجه در روندهای نوظهور استفاده می شود.
صعود به بالای خط 38.2 در روندهای صعودی به معنای افزایش بیش از حد است و می توان انتظار اصلاحی برای میان مدت داشت.
تعبیر می شود که افت زیر خط 61.8 بیش از حد کاهش یافته است. با این حال، شکست در تقویت خریداران در این سطوح ممکن است به معنای معکوس شدن روند باشد. معمولاً در این مرحله از اندیکاتورها استفاده می شود.
مهم: فن های فیبوناچی روشی برای تجزیه و تحلیل هستند که قابلیت اطمینان آن زیر سوال رفته است. در دوره های حرکات سخت به درستی کار نمی کند. بنابراین توصیه می شود در بازارهایی که نوسان کمتری دارند استفاده شود.
چند مثال بیشتر از فیبوناچی در اصلاح
لازم به ذکر است ترکیب فیبوناچی و ابزار های دیگر مثل تبدیل سطوح میتواند به اعتبار آن بی افزاید
اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو
 
اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو
 
 
 
اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو
 
 
 
با تشکر ازینکه با ما همراه بودید/وین برد

6 در مورد “نسبت های فیبوناچی در تریدینگ ویو +15مثال تصویری”

  1. ممنون بابت آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال
    ببخشید اگر قیمت از ریتریس 71.8 در اصلاح واکنش بگیره میتونیم هدف رو پیش بینی کنیم ؟

  2. ببخشید نسبت ۱.۱۶۱۸ هم فیبوناچی هست ؟‌و آیا کاربرد داره در تحلیل تکنیکال ؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید